visual background

Menestyjät hyödyntävät henkilöstönsä voimavarat

Aamu Oikealla Asialla, taas ajankohtaisten teemojen ympärillä

23.05.17

Viime torstaina vietimme Sillan asiakas- ja yhteistyökumppanitilaisuutta, eli ”Aamua Oikealla Asialla” erinomaisissa puitteissa Hotelli Scandic Parkin ylimmässä kerroksessa.

Aamu oli sumuinen ja mietin matkalla, kuinkahan moni pääsee todella paikalle – kevät kun tuppaa olemaan hyvin kiireistä aikaa. Pelkoni oli onneksi turha – jo puoli yhdeksältä kokoustilan täytti iloinen puheensorina ja pöydät täyttyivät vieraista. Paikalle saimme ajoissa myös hienot Keynote-puhujamme Lauri Kivisen Yleltä ja Teemu Moisalan Futuricelta. Päivän juontajamme Mikko Leppilampi oli mies paikallaan ja loi hyvää fiilistä, niin allekirjoittaneeseen, kuin myös muihin paikalla olleisiin ihmisiin.

Tämän vuoden tilaisuutemme teema oli työn uudistuminen, jossa johtaminen ja ihmiset olivat keskiössä.

Kertasin tilaisuuden aluksi Sillan kuulumisia viimeisen vuoden ajalta eli meillä tapahtuvaa uudistumista ja asiakaskunnassamme näkyvää talouden elpymistä.

Teemu Moisala, Futurice

Ensimmäisessä puheenvuorossa Teemu Moisala avasi Futuricen upeaa tarinaa ja kasvupolkua. Futurice on hieno yritys, joka uskaltaa tehdä asioita uudella tavalla: kokeilla, epäonnistua, kokeilla uudestaan ja onnistua.

Itselleni jäi Teemun puheenvuorosta erityisesti mieleen johtamisen perustuminen vahvasti visioon, missioon ja strategiaan sekä vahva valtuuttamisen kulttuuri. Kulttuuri, jossa jokaisella futuricelaisella on vallan lisäksi voimakas vastuu ratkaisuistaan 3×2 mallin mukaisesti. Tässä mallissa jokaisella futulaiselle on pitkälle viety autonomia, jossa jokaista päätöstä tulee tarkastella asiakkaan, numeroiden ja ihmisten sekä tämän päivän ja tulevaisuuden näkökulmasta ja päätökset pitää tietenkin pystyä perustelemaan näiden asioiden kautta. Upea malli, joka asettaa tosin johtamiselle suuren haasteen. Kuten Teemu totesikin, käytännössä tämä tarkoittaa, että heillä on muutama sata toimitusjohtajaa hommissa. Kerrassaan inspiroiva puheenvuoro, joka antoi monelle varmasti paljonkin ajatuksia! Teemu esitykseen pääset tutustumaan täältä.

Lauri Kivinen, Yle

Toisessa puheenvuorossa Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen kuvasi matkaa kohti ”uutta YLE:ä”.

Lauri kertoi puheenvuoronsa alussa toimintaympäristömme muutoksesta: ihmiset ottavat joustavasti käyttöön uutta teknologiaa, vaikkakin esimerkiksi työpaikalla saatetaan kaivata ”analogista maailmaa” ja toiminnan pysyvyyttä. Koko toimintaympäristömme uusiutuu ja työpaikkojen ja palveluntarjoajien tulee elää muutoksessa mukana.

Lauri Kivinen muistutti kuulijoita fokusoinnin merkityksestä: joskus niukemmilla voimavaroilla voidaan saada jopa parempia tuloksia, koska vähenevät resurssit kohdennetaan tehokkaammin. Uuden strategian läpiviennissä myös perinteinen YLE on ottanut käyttöön ketteriä menetelmiä mataline päätöshierarkioineen, ja näistä onkin saatu erinomaisia tuloksia. Ylellä uusiutuminen vaatii myös uudenlaista kumppaniajattelua sekä erilaisten ekosysteemien luomista omaan ydinosaamiseensa keskittyvien toimijoiden kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä Sillan rooli YLE:n kanssa. Lauri esitykseen pääset tutustumaan täältä.

Haluan esittää nyt teille kaikille sydämelliset kiitokset siitä, että olitte mukana!

Saimme tilaisuudesta paikanpäällä erinomaista palautetta ja tulemme varmasti järjestämään jatkossakin vastaavia tapahtumia.

Kirjoitan seuraavassa blogissani ennen juhannusta Lauri Kivisenkin mainitsemasta fokusoimisesta ja mitä se meillä tarkoittaa käytännössä.

Hyvää kevään jatkoa!

Toimitusjohtaja
Tatu Tulokas
tatu.tulokas@silta.fi
https://www.linkedin.com/company/silta-oy
@ttulokas

Palvelemme asiakkaitamme yksilöllisesti, joustavasti ja intohimolla.
Ota yhteyttä!

Jätä kommentti

background form section

Silta palvelee
ota yhteyttä.

Ota yhteyttä meihin