Hoitovapaalta takaisin vakaalle uralle

Soile Heiska aloitti työnsä Sillalla 2013 palatessaan hoitovapailta takaisin työelämään. Nykyään Heiska työskentelee järjestelmäasiantuntijan tehtävissä, joihin hän siirtyi joulukuussa 2017. Heiskalla on pitkä kokemus eri taloushallinnon tehtävistä, mutta kipinä palkanlaskentaa kohtaa syntyi hoitovapaiden aikana.
 
– Minua oli jo pitkään työskennellessäni taloushallinnon parissa kiinnostanut palkanlaskenta ja hoitovapaiden aikana minulle avautui mahdollisuus opiskella itseni palkanlaskijaksi. Opintojeni päätyttyä hain Sillalle palkanlaskijaksi ja sillä tiellä ollaan.
 
Sillalla palkanlaskijoita kutsutaan palkka-asiantuntijoiksi, koska palkanlaskennan lisäksi palkanlaskijan on ymmärrettävä valtava määrä erilaisia lainsäädäntöjä.
 

Innostus järjestelmiä kohtaan heräsi ensimmäisessä projektissa

 
– Aloittaessani Sillalla pääsin heti osaksi vaativaa projektia. Minun piti tulla auttamaan kokenutta palkka-asiantuntijaa asiakkaan HR-järjestelmän käyttöönottoprojektissa, mutta minulle tarjottiin alusta alkaen paljon vastuuta. Oli hienoa päästä heti kokeilemaan omia siipiään ja hyvinhän se projekti meni, Soile muistelee.
 
Käytännön kokemuksesta on ollut Soilelle paljon hyötyä järjestelmäasiantuntijan työssä, koska pystyy ymmärtämään, kuinka järjestelmä toimisi täydellisessä maailmassa. Käyttöönotoissa on huomioitava mitä kaikkia palkkalajeja yrityksellä on käytössä, mitä liittymiä, millaista kirjanpitoa, lomapalkkavaraukset ja paljon muuta.
 
– Järjestelmät ovat iso osa asiakkaan päivittäisiä rutiineja ja saatuamme ne käyttöön mietimme jatkuvasti asiakkaidemme kanssa, kuinka asiat voisi hoitaa järjestelmän avulla nopeammin, tehokkaammin ja automatisoidummin.
 

Iloitsen työstäni lapsenomaisesti

 
– Kollegoitteni kysyessä viihtymistäni uudessa työssä vastaan aina, että olen kuin lapsi, joka saa rakennella Brio-palikoilla, Soile naureskelee.
 
Työ itsessään ei vaadi tekijöitä tiettyä koulutustaustaa, mutta parhaiten tehtävässä pärjäävät henkilöt, jotka ovat luonnostaan uteliaita ja haluavat aidosti auttaa.
 
– Minulla on tapana uppoutua kaikkeen mitä teen ja minulla on aitoa halua ymmärtää miten asiat toimivat. Kaikkeenhan ei voi olla vastauksia, joten on kyettävä myös tutkimaan ja analysoimaan eri ratkaisuja pystyäkseen toteuttamaan asiakkaalle parhaan lopputuloksen.
 

Urapolkuja on monia

 
Sillalla ei ole valtavaa määrää eri tehtävänimikkeitä, mutta työtehtäviä puolestaan on.
 
– Meillä on todella paljon tehtäviä ja uramahdollisuuksia niille, jotka niitä haluavat. Vastuuta uskalletaan myös antaa niille, jotka sitä haluavat ottaa, Soile kertoo.
 
Teksti: Jobilla

Lisää uratarinoita

Sillan rakentajat: Lauri Akkanen

Lauri Akkanen aloitti Sillalla palkanlaskijana ja työskentelee nykyisin Sillalla markkinointipäällikkönä. Millainen kaveri Lauri on ja mikä hänen...

Sillassa saa kehittää hiekkalaatikon ulkopuolisia ratkaisuja

Senior System Manager Valtteri Heinonen kokee olevansa ikivanha siltalainen. Hän aloitti Sillassa vuonna 2002 opinnäytetyön jälkeen ja työ kehittyi...

Hoitovapaalta takaisin vakaalle uralle

Soile Heiska aloitti työnsä Sillalla 2013 palatessaan hoitovapailta takaisin työelämään. Nykyään Heiska työskentelee järjestelmäasiantuntijan...

Mahdollisuuksia niitä haluaville

Ekonomiksi opiskellut Marika Väisänen on tehnyt jo yli 15 vuoden työuran palkkahallinnon parissa. Marika siirtyi Sillalle, kun Nokia ulkoisti...

Työharjoittelusta palkka-asiantuntijaksi ja sieltä esimiestehtäviin

Anne Piirainen tuli Sillalle vuonna 2013, jolloin hän oli kolmen kuukauden mittaisessa harjoittelussa. Tämän jälkeen häntä pyydettiin jäämään...

Tässä on paikka sinun tarinallesi