Sillassa saa kehittää hiekkalaatikon ulkopuolisia ratkaisuja

Senior System Manager Valtteri Heinonen kokee olevansa ikivanha siltalainen. Hän aloitti Sillassa vuonna 2002 opinnäytetyön jälkeen ja työ kehittyi vauhdikkaasti: talo antoi jatkuvasti uusia haasteita ja mahdollisuuden tehdä kaupalliset opinnot työn ohessa. Valtterin tehtävät kehittyivät palkanlaskennasta järjestelmäpuolelle ja liittymien tekemiseen. 
- Kävin välillä työskentelemässä kilpailijalla, mutta sitten näin Sillassa avoimen paikan. Vuonna 2012 tänne haettiin järjestelmäpuolen osaamista kuten nytkin. Halusin palata, koska verrattuna silloiseen työhöni, täällä pääsin tekemään enemmän sitä mitä halusin. Lisäksi täällä oli vastassa hyvät, tutut työkaverit: oli helppo tulla takaisin, Valtteri hymyilee. 

Mutta mitä Senior System Manager käytännössä tekee? 

- Tämä on lähinnä työtä rajapintojen ja liittymien kanssa eli teemme kehitystyötä olemassa oleville asiakkaille ja lisäksi ihan uusia juttuja. Meille tulee tietoja eri muodoissa ja ne täytyy saada eteenpäin järjestelmiin. Vastaavasti meillä on paljon valmista tietoa, josta pitää muodostaa tiedostoja, jotta ne saadaan toimitettua asiakkaille tai kolmansille osapuolille. 

Jokapäiväisiin tehtäviin kuuluu paljon sisäistä konsultointia, mutta myös meilien ja virheilmoitusten seuraamista. Rajapintojen ja liittymien integroinneissa olemassa oleviin järjestelmiin riittää tekemistä. 

- Seuraamme päivittäin mitä tiketöintiin tulee ja myös prosesseja, jos jokin niistä päättyy virheeseen. Aina tulee myös ad hoc-pyyntöjä ja niiden lisäksi minulla on koko ajan työn alla vino pino erilaisia projekteja. Kaikki nämä hommat ovat keskenään niin erilaisia, ettei tarvitse pelätä joutuvansa tekemään samoja hommia joka päivä, Valtteri virnistää. 

Lupa ajatella luovasti

Projektit ja vaihtelevuus pitävät työn mielekkäänä. Valtteri oli mukana tekemässä palkkajärjestelmäpuolta Sillan keväällä 2017 lanseeraamaan Simo-mobiilisovellukseen, joka tuo palkkatiedot kännykkään. 

- Projekteja on kestoltaan ihan laidasta laitaan: tunnin tai kahden töistä sellaisiin, jotka venyvät ajallisesti esimerkiksi vuoteen. Jos tulee joku helppo tehtävä, esimerkiksi pitää muokata tuntitiedosto luettavaan muotoon, niin se voi mennä tunnissa. Mutta jos pitää ottaa SAP:ista kaikki tiedot ja päivittää ne palkkajärjestelmään, niin se voi ajallisesti kestää todella pitkään. Esimerkiksi meidän Simoa tehtiin reilu puoli vuotta. Nyt meillä on siitä jo kolmas versio kovaa vauhtia menossa eikä versioiden tekeminen oikeastaan pääty koskaan, hän avaa. 

Simon käyttäjälähtöisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa muistutus, joka ennakoi milloin verokortin tuloraja on täyttymässä. Simosta näkee myös aina ajantasaisesti palkka- ja lomatiedot. 

- Parasta on se, että saan joka päivä haastaa itseäni siinä, miten asioita voi tehdä. Ja mitä kaikkea on mahdollista tehdä! –ei ole kahta samanlaista päivää. Simo on hyvä esimerkki tästä. Silloin kun sitä tehtiin, ei sellaista ollut. Saimme alkaa tekemään sitä ihan tyhjältä pöydältä ja rakentaa sen juuri sellaiseksi kuin itse halusimme. Työssäni on tärkeää ajatella ”hiekkalaatikon ulkopuolelta” ja siihen meillä myös kannustetaan. 

Keskinäinen luottamus kantaa

Suurin tuki Valtterin mielestä Sillassa työskentelemisessä on se, että työntekijöihin uskotaan ja luotetaan. Toinen tärkeä asia hänelle on se, että tarvitsemansa työvälineet saa, vaikka ne olisivat firman käytännöissä uusia. 

- Meillä on aika vapaata ja saamme ajatella luovasti. Täällä ei vaadita, että pitää mennä niin kuin on aina menty. Saamme myös tehdä kokeiluja ja ensimmäisen version ei tarvitse olla heti oikein, kunhan siitä ei synny asiakkaalle tai talolle haittaa aiheuttavia virheitä. Simoakin tehdessä hakattiin päätä monta kertaa seinään. Ensimmäiset versiot eivät menneet putkeen, mutta nyt meillä on oma palkkalaskelmatyökalu, jota kehitämme koko ajan eteenpäin.

Sillassa tehtävästä riippuen myös etätyöt ovat mahdollisia. Palkkahallintoalalla kaikkia töitä ei mitenkään voi tehdä etänä, kun osa materiaalista on sellaista, ettei sitä saa viedä talon ulkopuolelle. 

- Minun on helpompi tehdä etätöitä, kun en käsittele päivittäistä palkkamateriaalia. Pystyn tekemään liittymätestauksia Matti Möttösellä niin, ettei se ole sensitiivistä. Arvostan suuresti tätä joustoa, kun asun kuitenkin Riihimäellä: voin viedä lapset harrastuksiin ja jatkaa töitä sen jälkeen.

 

Teksti: Jobilla

Lisää uratarinoita

Sillan rakentajat: Lauri Akkanen

Lauri Akkanen aloitti Sillalla palkanlaskijana ja työskentelee nykyisin Sillalla markkinointipäällikkönä. Millainen kaveri Lauri on ja mikä hänen...

Sillassa saa kehittää hiekkalaatikon ulkopuolisia ratkaisuja

Senior System Manager Valtteri Heinonen kokee olevansa ikivanha siltalainen. Hän aloitti Sillassa vuonna 2002 opinnäytetyön jälkeen ja työ kehittyi...

Hoitovapaalta takaisin vakaalle uralle

Soile Heiska aloitti työnsä Sillalla 2013 palatessaan hoitovapailta takaisin työelämään. Nykyään Heiska työskentelee järjestelmäasiantuntijan...

Mahdollisuuksia niitä haluaville

Ekonomiksi opiskellut Marika Väisänen on tehnyt jo yli 15 vuoden työuran palkkahallinnon parissa. Marika siirtyi Sillalle, kun Nokia ulkoisti...

Työharjoittelusta palkka-asiantuntijaksi ja sieltä esimiestehtäviin

Anne Piirainen tuli Sillalle vuonna 2013, jolloin hän oli kolmen kuukauden mittaisessa harjoittelussa. Tämän jälkeen häntä pyydettiin jäämään...

Tässä on paikka sinun tarinallesi