Kesälomakausi on täällä - muistathan nämä!

Takaisin

Kesä on monilla aloilla hiljaisempaa aikaa. Meillä Sillassa kuorma on verraten tasainen ympäri vuoden: palkat kun maksetaan joka kuukausi. Toisaalta kehitys- ja muita projekteja on vähemmän kesällä. Kevään mittaan olemme valmistautuneet EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin, mutta nyt voimme hetken hengähtää ennen seuraavia suurempia kehityshankkeita. Keräämme voimia syksyyn ja kaikkia palkanmaksajia koskettavaan tulorekisterihankkeeseen. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tulorekisteriin liittyvä valmistelutyö on jo hyvässä vauhdissa kesälomien päätyttyä. Kuitenkin jokainen ammattilainen ansaitsee loman. Kesäloma on vain kerran vuodessa ja siitä on lupa nauttia, joten unohda stressi ja valmistaudu odotettuun kesälomaan muistilistamme avulla:

  • Jo muutama viikko ennen loman alkua voi aloittaa valmistautumisen varmistamalla, että mahdollinen tuuraajasi on perehdytetty: hänellä on tarvittavat ohjeet ja pääsy kaikkiin tarvittaviin järjestelmiin, hän tietää toimintatavat ja aikataulut.

  • Ei työt tekemällä lopu” – hyväksy se, että et välttämättä ehdi saada kaikkia töitä valmiiksi. Mieti mitkä tehtävät on pakko saada tehtyä. Listaa lopuksi keskeneräiset, tärkeät ja hoidettavat asiat, jotta sinun on helppo jatkaa töitä palattuasi lomalta. Älä murehdi töitä lomasi aikana!

  • Mikäli olet lomallasi kokonaan puhelimen ja sähköpostin tavoittamattomissa, muista asettaa poissaoloviestit. Kerro poissaoloviestissä, milloin olet taas tavoitettavissa ja keneen voi sillä aikaa ottaa yhteyttä, kun olet lomalla. Jos sinulla on käytössäsi työsuhdepuhelin, muista ilmoittaa lomastasi myös operaattorille.

  • Joskus aseman vuoksi on oltava tavoitettavissa lomallakin: niin asiakkailla, alaisilla kuin muilla kollegoilla voi olla kysyttävää. Sovi työpaikalla, missä asioissa puoleesi voi kääntyä lomallakin.

  • Rentoutuessasi lomalla voit saada ratkaisuja muhineisiin ajatuksiisi. Kirjoita muistiin kaikki loman aikana saamasi ideat ja voit helposti palata niihin palattuasi työmaalle.

  • Ennen kuin jäät lomalle, kirjaa muistiin varmuuden vuoksi päivittäisessä työssäsi tarvitsemasi käyttäjätunnukset ja salasanat. Onnistuneen loman nimittäin tunnistaa siitä, että loman jälkeisenä työpäivän aamuna eivät salasanat enää muistukaan mieleen. Ainakaan ihan heti.

Sillan asiakkaana, muista myös nämä:

  • Mikäli toimit nimettynä yhteyshenkilönä Sillan suuntaan, ilmoita oma loma-aikasi, tuuraajasi yhteystiedot ja tuurausajat Sillan palkka-asiantuntijalle.

  • Jos palkkamateriaaleihin liittyy jotain erityistä, muista kertoa se tuuraajallesi.

  • Varmista tuuraajasi oikeuksien laajuus; saako hän nähdä kaiken saman tiedon, mitä sinä näet? Koko EU-aluetta koskevan tietosuoja-asetuksen astuttua velvoittavaksi on kiinnitettävä erityishuomiota siihen, miten käsittelemme henkilötietoja ja kenen toimesta.

  • Kerrothan tuuraajallesi Sillan yhteyshenkilön eli sen keneen olla yhteydessä sairaustapauksissa.

Stressitön kesäloma odottaa, kun muistat yllä listatut asiat!

Lue myös yleisimmät kysymykset, jotka liittyvät liittyvät vuosilomiin ja sairauspoissaoloihin.