Sisukas ja resilientti henkilö taipuu muttei taitu

Takaisin

Blogien suhteen on ollut hieman hiljaisempaa viime aikoina. Anteeksi tai olkaa hyvä tästä johtuen. Talvi ja kevät on ollut erittäin työntäyteistä kaltaiselleni ”sekatyömiestoimarille”. Kiirettä on pitänyt niin työn- kuin vapaa-ajan rintamilla. Olemme tehneet vuoden alusta duunia hieman uudessa kokoonpanossa, sillä joitakin keskeisiä henkilövaihdoksia on tullut. Olemme neuvotelleet uuden jatkosopimuksen suurimman kumppanimme kanssa, teemme töitä saadaksemme uusia hienoja asiakkaita ja vanhojen asiakkaiden asiakaslupaus pitää myös lunastaa joka päivä. Joka puolella tapahtuu ja uuden tekeminen, vanhaa samaan aikaan ylläpitäen on näkynyt myös pienenä taisteluväsymyksenä siltalaisten fiiliksessä. Vaihtuvuutemmekin on ollut hieman kasvussa.

 

Kipparin tekeminen vaikuttaa hyvin paljon muihin ihmisiin

 

Edustamani yrityksen kokoisessa firmassa kaikki edellä mainitut ovat asioita, joissa minä olen mukana aktiivisena toimijana, etenkin kun monia asioita on tehty tosiaan uusien vastuuhenkilöiden toimesta. Yksityisellä puolella olen ollut mukana junnujen harrastustoiminnassa, yrittänyt harrastaa itsekin aktiivisesti, aloitin mentorina, olen yrittänyt lukea enemmän, pitää yllä omia sosiaalisia verkostoja ja tietty hoitaa vastuuni myös lasteni arjessa.

 

Lasi on koko ajan täynnä ja joka hetki on enemmän tai vähemmän bookattuna ja toisaalta jotkut asiat luovat oikeasti myös painetta takaraivoon. Tunnistan oman roolini töissä kipparina, jonka tekeminen vaikuttaa hyvin paljon muihin ihmisiin. Vähän samaan tyyliin kuin lentokoneen ohjaamossa; mitä enemmän hötkyilyä ja vapinaa ohjaamossa, tämä kertautuu takakeittiöön ja viimeisille penkkiriveille epämiellyttävänä kokemuksena. Ekoilla penkkiriveillä tämä saatetaan ymmärtää, etenkin jos palvelu pelaa ja edessä on virvoittava juoma, mutta taaempana ei enää kipparin toimintaa nähdä samalla tavalla. Asiat kun tahtovat olla niin, miltä ne näyttävät.

 

Sitkeä ihminen yrittää, tekee virheitä ja lopulta onnistuu

 

Mietin eilen näihin ajatuksiin peilaten lenkillä mikä on tärkein asia, jos siis pitäisi yksi valita, jota korostaisin tärkeimpänä ominaisuutena, kun kerätään voittavaa tiimiä. Vaikka miten mietin erilaisia hienoja juttuja, palasin siihen, että sitkeys tai sisukkuus on ylivoimaisesti kaikkein tärkein. Sitkeä ja resilientti henkilö taipuu muttei taitu, sitkeä ihminen pystyy tekemään lannistumatta pitkään määrätietoisesti työtä, vaikka matkalla on mutkia ja lopputulos näyttää epävarmalta. Sitkeä ihminen pystyy paineesta huolimatta olemaan hyvä kollega kavereilleen koska sitkeys ei suuntaudu ainoastaan ”omien hommien tekemiseen”. Sitkeys kompensoi vähempää luovuutta ja teknistä taitoa tai jopa huolellisuutta, sitkeä ihminen yrittää, tekee virheitä ja lopulta onnistuu. Sitkeä ihminen uskoo työntekoon ja jos onnistuminen tulee joskus helpolla, pitää sitä onnellisena sattumana ja poikkeamana eikä ala leijumaan helpon voiton tuomassa huumassa. Sitkeä ihminen on optimistinen pessimisti, joka tietää että mitä tahansa voi saavuttaa mutta tunnistaa myös sen, että jos ei ole valmis tekemään työtä on turha odottaa menestystä.

 

Palatakseni alkuun voisin todeta, että siltalaisten sitkeä työ alkaa näkymään pieninä voittoina eri puolilla ja homma kerrallaan saamme asioita valmiiksi. Olen hyvin ylpeä meidän ihmisistä, joiden kanssa menemme koko ajan eteenpäin. Toivon, että saamme lisää näkyviä voittoja, koska sitkeäkin ihminen tarvitsee menestystä ja niitä pieniä positiivisia signaaleja, jotta jaksaa painaa arjessa eteenpäin.

 

TatuTulokas-4676_PIENENNETTY

 

Toimitusjohtaja
Tatu Tulokas
tatu.tulokas@silta.fi

LinkedIn
@ttulokas

Palvelemme asiakkaitamme yksilöllisesti, joustavasti ja intohimolla.
Ota yhteyttä!