01.04.15

Cargotecissa on menestyksen palo

 

Cargotec kuljettaa päivittäin miljoonia asioita raaka-aineista kuluttajatuotteisiin ympäri maailman. Konserni toimii yli 100 maassa ja 11 000 ammattilaisen voimin hoidettavat lastin- ja kuormankäsittelypalvelut ovat elintärkeitä globaalin yhteiskunnan toiminnalle.

”Suomessa Cargotecilla on henkilöstöä noin 1000.  Bisneksen muutokset ja asiakastarpeet ohjaavat osaltaan henkilöstöpalveluidemme toimintaa niin Suomessa kuin maailmallakin. Palkkapalveluissa suomalainen, paikallinen osaaminen on kuitenkin keskeistä” toteaa HR Manager Ilkka Juvonen, joka vastaa sekä konsernin että Suomen HR-funktion koordinoinnista.

Cargotec ja Silta ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. ”Palkkapalveluiden ulkoistaminen koskee kaikkia liiketoiminta-alueitamme: MacGregor, Kalmar ja Hiab.  Bisnes määrittää resurssi- ja osaamistarpeet, mutta palkkoihin liittyy monia geneerisiä asioita, kuten työehtosopimusten hallinta ja muut lakisääteiset asiat. Ne on hoidettava tehokkaasti ja ammattitaitoisesti.  Silta-yhteistyömme on hyvin läpinäkyvää ja säännöllisissä tapaamissa käsittelemme avoimesti niin plussat kuin miinuksetkin” kertoo Ilkka Juvonen.

”Henkilöstöjohtaminen ja henkilöstöhallinnon tehtävät kehittyvät sekä konsernin että paikallisen liiketoiminnan muutoksia vastaavasti. Olemme entistä enemmän ratkaisukeskeinen asiantuntijapalveluita tuottava yritys. Perinteiset raskaan teollisuuden toimintamallit eivät enää vastaa esimerkiksi henkilöstön riskikartoitusten, ennakoivan työhyvinvoinnin tai johtamisen edellyttämiä tietoja ja taitoja. Näihin ja esimerkiksi raportoinnin kehittämiseen keskitymme entistä enemmän” Ilkka Juvonen kuvailee HR-toimintojen tulevaisuutta.

Cargotecissa henkilöstön toimintatapoja kuvaavat muun muassa ”hyvä johtajuus”, ”huippusuoriutuvat tiimit” ja ”vastuunotto”. Menestyksen palo rakentuu näistä vahvuuksista ja globaalia läsnäoloa tukevasta paikallisesta toiminnasta.  Cargotecin liikevaihto oli noin 3,4 miljardia euroa vuonna 2014.