02.01.20
| Blogi

Yritys ei pärjää kuukauttakaan ilman palkanlaskentaa

 Olen ollut menneenä vuonna jälleen ylpeä onnistumisestamme hurjassa kehityksessä. Digitalisaatio, automaatio ja pian myös tekoäly kehittävät nopeasti alaamme. Niiden avulla turhista rutiineista voi päästä eroon.

Olemme olleet alallamme suunnannäyttäjiä ja saaneet nopeasti seuraajia. Silta toi ensimmäisenä mobiilipalkkasovellukseensa mahdollisuuden toimittaa mobiilisti sairauspoissaolotodistus ja verokortti.

Viime vuonna yksittäinen suurin muutos oli kuitenkin tulorekisterin tulo, mikä muutti paljon myös omaa toimintaamme. Kuulin eilen kommentin: ”Tulorekisterin keksijä pitäisi työntää hevonkuuseen”, jossa hyvin kiteytyy fiilis kaikista haasteista, mitä vuoden aikana on ollut. Emmekä varmasti ole ainut taho ajatustemme kanssa. Uskon kuitenkin, että kun asiat saadaan rokkaamaan, hyödyt tulorekisteristä alkavat näkyä.

Iso muutos ovella

Muutama vuosikymmen sitten kaikilla suurilla yrityksillä oli oma terveydenhuolto. Yritysten palkkalistoilla oli lääkäreitä ja terveydenhoitajia. Myös siivoustyö hoidettiin omana työnä.

Nyt yrityksissä on erittäin harvoin enää omia lääkäreitä. Työterveys- ja siivouspalvelut ostetaan ulkopuolisilta toimijoilta. Samaa kehitystä odotamme myös palkanlaskentaan ja teemme töitä sen eteen.

Tähän saakka palkanlaskennan ulkoistukselle on nähty liian paljon esteitä. Ulkoistuksella haetaan säästöjä, mutta sen lisäksi sillä saadaan riskienhallintaa, vahvempaa osaamista ja kehitystä. Lisäksi palkanlaskenta koetaan vaikeammaksi ostaa kuin esimerkiksi siivouspalvelut. Me alan toimijat voimme muuttaa tätä mielikuvaa.

Tosiasiat ovat puolellamme, vaikka liikkeenjohdon ajattelussa tarvitaan vielä iso muutos.

Hyvää alkanutta vuotta!

Kati Paulin, toimitusjohtaja

Kati_Paulin

 

Lue myös Sillan muita blogeja täältä.