Yhteinen tahtotila sai TKM TTT:n valitsemaan Sillan

TKM 4C 80 (1)

Palkanlaskennan ulkoistus tuli ajankohtaiseksi TKM TTT:ssä osana strategisia linjauksia ja halua keskittyä yrityksen ydin liiketoimintaan.

Yhteistyö TKM TTT:n ja Sillan välillä käynnistyi elokuussa 2020. Tuolloin päätettiin, että palkanlaskenta siirretään kokonaan Sillalle tammikuussa 2021.

Syksyllä Sillan ja asiakkaan projektitiimit valmistelivat siirtoa yhteistyössä.

– Syksyn aikana tuli sukellettua varsin syvälle palkanlaskennan maailmaan ja ulkoistus toi mukanaan valtavasti uutta oppia palkanlaskennasta ja sen prosesseista. Ulkoistus tarjosi mahdollisuuden tarkastella palkkaprosessia kokonaisuutena ja ymmärtää siinä olevia kehittämistarpeita, kertoo TKM TTT:n henkilöstöpäällikkö Suvi Stolt.

 

TKM_TTT_tehdaskuva (1)

 

Palkanlaskenta virtaviivaistui ulkoistuksella

– Myös sisäinen palkanlaskenta virtaviivaistui siirron aikana. Saumattomassa yhteistyössä tuotetaan laadukasta palkka-aineistoa

Vaikka varsinainen palkanlaskenta siirtyi ulkoistuksen myötä Sillalle, palkanlaskennan sisäiset prosessimme on edelleen tuettava ulkoistettua palkanlaskentaa, jotta palkat maksetaan oikein ja ajallaan.

Stolt kehuu myös Sillan palkanlaskentajärjestelmän raportointia. TKM TTT:llä käytössä ollut palkanlaskentajärjestelmä ei ollut raportointiominaisuuksiltaan yhtä hyvä.

– Sillan työkalut ovat osoittautuneet tämän hetkisen käyttökokemuksen perusteella hyviksi. Pystymme nyt analysoimaan palkkadataa selkeästi aiempaa paremmin ja simuloimaan hyvillä työkaluilla helposti ja nopeasti meitä kiinnostavia asioita.

– Kun työkalut on fiksusti rakennettu, löytää niiden avulla nopeasti haluamansa tiedon ja voi keskittyä etsimisen sijaan tiedon analysointiin. Tämä on tervetullut uudistus.

Erityismaininnan ja kiitoksen saa projektin osalta yritysten välinen yhteistyö, joka nostaa hymyn Stoltin kasvoille.

Välillä intensiivisessä projektivaiheessa pääsi unohtumaan, että emme olekaan samassa yrityksessä töissä. Yhteinen tahtotila viedä projekti hienosti maaliin oli koko ajan läsnä.

TKM TTT Finland Oy on yksi maailman johtavista raskaan puunjalostusteollisuuden terien valmistajista. Jo yli 60 vuoden ajan olemme valmistaneet korkealaatuiset, kansainvälisetkin laatukriteerit täyttävät terät sekä koneenosat vaativiin teollisuuden käyttökohteisiin. Yhtiö valmistaa teriä ja koneenosia kaikkiin puuta leikkaaviin koneisiin. Ydinosaamista on myös terminen pinnoitus, jolla mahdollistamme esimerkiksi kovan kulutuskestävyyden vaativissakin olosuhteissa. Lisäksi tuotteisiin tarjotaan räätälöityjä huolto- ja kokonaispalveluja, joita käyttäessään asiakas saa selkeitä hyötyjä. Yritys työllistää 120 henkilöä Akaan Toijalassa.

Ota meihin yhteyttä