Ensimmäisten viikkojen kokemukset tulorekisteristä

Vuoden 2019 alku on ollut ennennäkemätön. Vanhan toimintamallin mukaisia vuosi-ilmoituksia ja rutiineja tehdään vuoden 2018 osalta, mutta samanaikaisesti otetaan käyttöön täysin uusia toimintatapoja. Töitä tehdään juuri nyt oikein urakalla, mutta ehdottomasti positiivisin mielin.

Onnistumisia ollaan saatu heti vuoden alusta ja voidaan todeta tulorekisterin käyttöönoton käynnistyneen operatiivisella tasolla. Haasteita ratkotaan päivittäin. Tyypillisimmät ongelmat on onneksi jo paikallistettu ja voidaan pikkuhiljaa keskittyä jo ”oikeisiin asioihin”.

Jos järjestelmällisiä rajoitteita tai toimimattomuuksia ei ole tullut esiin, niin tulorekisteri-ilmoitukset ovat toimineet aivan kuten ollaan suunniteltukin.

Järjestelmätoimittajien puolelta saadaan jatkuvasti uusia päivityksiä ja niitä asennetaan sitä mukaa kuin niitä on saatavilla. Kiinteä yhteistyö kumppaneiden kanssa onkin tässä kohtaa oleellisen tärkeää ja tähän Sillassa panostetaan.

Sillan sisäinen laaja tulorekisterin koulutusmateriaali on henkilökunnan ahkerassa käytössä päivittäin ja myös puhelin sekä chat-palvelu Verohallinnon tulorekisteripalveluun käyvät kuumana.

- Tulorekisteri tarkoittaa, että uudet toimintatavat ovat nyt konkretisoituneet ja niin meillä, kumppaneilla kuin asiakkaillakin on paljon uutta omaksuttavaa, kertoo Sillan tulorekisterin projektipäällikkö Tiina Käpynen-Halla.

- Lisäksi on aivan realistista sanoa, että vuoden 2019 ensimmäinen kvartaali menee kaikilla toimijoilla tulorekisteriä omaksuessa ja harjoitellessa, ja vasta vuoden toisella kvartaalilla päästään kiinni rutiineihin ja parempaan sujuvuuteen. Mutta hyvä tästä tulee, jatkaa Käpynen-Halla.

Olemme tiivistäneet tärkeimmät tulorekisteriin liittyvät asiat Sillan tulorekisterioppaaseen, käy tutustumassa. Jos mietit tässä kohtaa palkkahallinnon ulkoistusta tai tarvitset konsultointiapua, ota meihin yhteys!