Kesätyöntekijä, muista nämä työsuhteen päättyessä

Jo ennen kesätyön päättymistä, muista muutama asia.

Pyydä työtodistus

Työsuhteen päättyessä työnantajalla ei ole mitään velvollisuutta antaa työtodistusta, ellei työntekijä sitä erikseen pyydä. Työtodistusta ei kirjoiteta automaattisesti, vaikka usein näin luullaan. Voit pyytää työtodistuksen joko arvosteluilla tai ilman, niin sanotusti sisällöltään laajana. Tällöin se sisältää työsuhteen päättymissyyn sekä arvion työtaidosta ja käytöksestä – tai toisen näistä.

Tarkista viimeinen palkka ja lomakorvaus

Tiedustele esimieheltäsi, milloin viimeinen palkka työsuhteen ajalta maksetaan. Lyhyissä määräaikaisissa työsuhteissa lomat maksetaan työsuhteen päätteeksi lomakorvauksena. Näet lomakorvaukset viimeisestä palkkalaskelmasta.

Lisää työkokemus CV:hen ja LinkedIniin

Päivitä CV:si ja LinkedIniin uusi työkokemus, jotta päivämääriä ja työtehtäviä ei tarvitse jälkeenpäin muistella.

Jos työnantajasi ja sinä olette olleet tyytyväisiä työpanokseesi, pyydä esimiestäsi suosittelijaksesi. Jos sinulla on LinkedIn-profiili, esimiehesi voi lisätä suosittelun suoraan profiiliisi.

Kysy jatkosta

Jos viihdyit kesätyöpaikassasi, kysy ennen työsuhteesi päättymistä jatkomahdollisuuksista. Jos vielä opiskelet, voit tiedustella mahdollisuudesta jatkaa osa-aikaisena tai kysyä, onko yrityksellä tarvetta lisätyövoimalle muina sesonkeina kuten jouluna – tai vaikka seuraavana kesänä.