"PEO-asiakkaana olet kuin yksi meistä"

Oletko hakeutumassa töihin kansainväliseen yritykseen, jolla ei ole Suomessa erillistä organisaatiota? Sillan PEO-palvelu on kätevä ratkaisu tilanteessa, missä yrityksellä on Suomessa yksittäisiä työntekijöitä, mutta ei alueorganisaatiota. Olet työsuhteessa työnantajaasi, mutta palkanmaksun ja kaikki Suomen lakisääteiset prosessit hoitaa Silta. 

jussi-kivekas_kuvitus_1920x1080“Kun kansainvälinen yritys palkkaa Suomeen ensimmäistä työntekijää, kuten vaikka Country Manageria, sillä on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Monimutkaisempi ratkaisu on lähteä rakentamaan omaa tytäryritystä omine käynnistämisprosesseineen ja kevyempi on käyttää PEO-kumppania, kuten Siltaa”, vertailee Sillan asiakkuusjohtaja Jussi Kivekäs.

PEO, professional employer organization eli jaettu työnantajavastuu tarkoittaa, että työntekijä on työsuhteessa varsinaiseen työnantajaansa, mutta hallinnolliset työt kuten palkanmaksu ja HR-palvelut hoidetaan Sillan kautta.

“Suomessa on paljon työsuhteeseen liittyviä lakisääteisiä asioita, kuten pakollinen työterveys, eläke- ja tapaturmavakuutukset sekä vero- ja palkkatietojen välittäminen viranomaisille”, Kivekäs listaa.

“PEO-malli mahdollistaa, ettei ulkomaisen yrityksen tarvitse osata näitä vaan se voi ostaa hallinnollisen osuuden palveluna.”

Helppo käyttöönotto, henkilökohtaista palvelua

PEO-yhteistyössä työntekijä on kuin yksi Sillan työntekijöistä.

“Työntekijä saa samat henkilöstöedut kuin Sillalla – kuten laajennetun työterveyshuollon – ja hänen asioitaan hoidetaan ihan samalla tavalla kuin Sillan omien työntekijöidenkin”, Kivekäs kertoo.

“Esimerkiksi palkkatiedot löytyvät kätevästi omasta Silta Mobiili -palvelustamme.”

Prosessi pyritään pitämään kevyenä ja ketteränä, jotta se on myös asiakkaalle helppo ostaa. “Työnantajan tarvitsee vain ilmoittaa maksettava palkka ja tarvittavat edut. Hinnoittelu on selkeä prosenttiosuus palkan ja sivukulujen yhteissummasta”, Kivekäs sanoo.

Nykyiset PEO-asiakkaat ovat antaneet kiitosta Sillan paikallisuudesta.

“Jos työnantajalla tai työntekijällä tulee kysyttävää, meidän HR Helpdesk on molempien osapuolten käytössä. Me emme toimi kellekään alihankkijana, vaan palvelemme henkilökohtaisesti suoraan asiakkaita. Meille saa aina soittaa ja kysyä”, Kivekäs lupaa.

Sillan PEO-palvelu pähkinänkuoressa

  • Ketterä prosessi: työntekijä on työsuhteessa työnantajaansa, mutta työsuhteen hallinnolliset asiat palkanmaksun ja HR:n osalta hoitaa Silta.
  • Palvelu kattaa mm. palkanmaksun, työterveyden, edut, kulukorvaukset, työnantajamaksut, tulorekisterin tiedot, eläkemaksut sekä mahdolliset lisävakuutukset.
  • Työntekijä saa samat edut ja palvelut kuin Sillan työntekijät.
  • Kustannus muodostuu tietystä prosenttiosuudesta palkan kokonaiskustannuksista.
  • Työntekijän tulee olla Suomen kansalainen tai vähintään Suomen sosiaaliturvan piirissä.

Lue lisää PEO-palvelustamme. https://www.silta.fi/palvelumme/peo-services

Haluatko kuulla lisää? Jätä meille yhteydenottopyyntö!