30.07.18
| Blogi

Sillasta löytyy rautaista tulorekisteriasiantuntijuutta

Sillassa tulorekisteriin on perehdytty jo hyvän aikaa. Jo heti vuodenvaihteen 2017-2018 jälkeen Tiina Käpynen-Halla otti haltuunsa Sillassa tulorekisterihankkeen, samalla kun hän siirtyi Sillan liiketoiminnan kehitysyksikköön projektipäälliköksi. Tiinan pitkä työkokemus Sillan asiakaspalvelupäällikkönä toimi oivana taustana, sillä tutuksi olivat tulleet niin palkkapalvelun toiminnot kuin toimiminen asiakasrajapinnassa.

 

Tulorekisteri - huikean laaja asiakokonaisuus

"Aluksi kyllä tuntui, että nyt annettiin tälle naiselle kokonainen norsu lautaselle haukattavaksi. Mutta rohkeasti tartuin työhön ja aloin sitä norsua syömään pala palalta", kertoo Tiina tuntemuksiaan projektin alkumetreiltä.

Vaikka palkkahallinto on Tiinalle tuttuakin tutumpaa, on tulorekisteri huikean laaja asiakokonaisuus. Kokonaisvaltaisen ymmärryksen saaminen vei aluksi aikaa, sillä piti ymmärtää tarkasti mihin kaikkialle muutos vaikuttaa. Dokumentaatiot olivat osin vaikeaselkoisia ja joitakin niistä piti lukea läpi uudestaan ja uudestaan ymmärryksen saavuttamiseksi. Hankkeessa on Tiinan lisäksi mukana Sillasta useita eri alojen asiantuntijoita selvittämässä ja valmistelemassa asioita tulorekisteriä varten.

 

Laaja-alaista yhteistyötä lukuisten toimijoiden kanssa

Silta tekee tiivistä yhteistyötä eri järjestelmätoimittajien, Kelan, Verohallinnon ja eläkevakuutusyhtiö Varman kanssa tulorekisteriin liittyen. Suomen suurimmalla palkkapalveluiden toimittajalla on tärkeä osa kumppanitoiminnassa.  Sillasta on kysytty asioita ja mielipiteitä ja yhteistyökumppanit ovat myös kuunnelleet ja huomioineet Sillan vastauksia.

"Laaja-alainen yhteistyö lukuisten toimijoiden kanssa tuo paljon lisää mielenkiintoa tulorekisterihankkeeseen niin meille kuin toivottavasti myös yhteistyökumppaneillekin", lisää Tiina.

Tulorekisterihankkeen työstäminen etenee Sillassa kesälläkin. Nyt on hanke edennyt vaiheeseen, jossa Sillan asiakaspalvelussa käydään läpi palkkalajeja asiakkaittain ja maksuryhmittäin.

Sillan tulorekisterihanke on edistynyt jämptisti koko ajan aikataulun mukaisesti. Sama suunnitelmallinen työ jatkuu myös syksyllä, vaikkakin jo nyt tiedetään, että syksyllä aletaan juoksemaan kilpaa kellon kanssa.

Jos yrityksessänne kaivataan lisävinkkejä tulorekisteriin liittyen, seuraa meidän nettisivuja ja sosiaalista mediaa. Päivitämme koko syksyn ajan uutisia ja blogikirjoituksia tulorekisteristä. Jos taas tarve on vauhdittaa yrityksenne tulorekisterihanketta, tarjoamme asiantuntevaa Tulorekisteri konsultointia.

 

Tiina Käpynen-Halla

Projektipäällikkö
Tiina Käpynen-Halla
tiina.kapynen-halla@silta.fi

 

Mistä aloittaa Tulorekisterin kanssa? Onko Tulorekisteri sinulle jo tuttu asia vai toivoisitko Sillasta tarkempaa esittelyä?  Olet jo asiakkaamme tai et, avullamme pääset suoraan keskittymään oikeisiin asioihin ja tekemään toimenpiteitä tunnistettujen tarpeiden ja muutosten eteenpäin viemisessä.

 

Tutustu Tulorekisteriin