Mahdollisuuksia niitä haluaville

Ekonomiksi opiskellut Marika Väisänen on tehnyt jo yli 15 vuoden työuran palkkahallinnon parissa. Marika siirtyi Sillalle, kun Nokia ulkoisti palkkaprosessejaan.
Nyt Marika vastaa Sillalla muutamista asiakkuuksista, mutta suurin osa ajasta menee uuden työsuhdepalvelut-konseptin parissa.
 
– Tämä uusi konsepti on ollut todella hyvä lisä perinteisten palkkaprosessien rinnalle, kun on päässyt miettimään asiakkaan kannalta palkkaprosesseja peruspalkanmaksun lisäksi. Harva tulee ajatelleeksi sitä, kuinka paljon eri lakeja ja työehtosopimuksia palkkaprosesseissa otetaan huomioon, Marika muistuttaa.
 
Nyt kaksi vuotta Työsuhdepalvelut-konseptia vetänyt Marika on saanut palvelusta todella paljon positiivista palautetta Sillan omilta palkka-asiantuntijoilta sekä Sillan asiakkailta.

Tottunut haastavaan palkanmaksuun

Nokian aikana Marika pääsi erikoistumaan palkanmaksuun ulkomaille ja erilaisiin osakepohjaisiin palkkiojärjestelyihin.
 
– Uudenlaisia palkkiomalleja kehitetään jatkuvasti ja olen edelleen aktiivisesti mukana miettimässä, miten asioita tulisi palkkahallinnossa käsitellä. Monesti näissä tapauksissa joutuu miettimään viranomaisilmoituksia ja varmistamaan, että kaikki varmasti menee oikein.
 
Myös muut ulkomaan palkanmaksua hoitavat asiantuntijat tietävät voivansa kääntyä Marikan puoleen haastavissa tilanteissa.

Vastuuta on saatavilla ja esimies luottaa

– Parasta Sillalla työskentelyssä on se, että vastuuta on saatavilla ja esimies luottaa. Monet päivät ovat todella kiireisiä ja varsin rikkonaisia, jonka vuoksi on myös hyvä, ettei aikaa kuluu turhaan raportointiin.
 
Marika korostaa Sillan parhaiksi puoliksi sitä, että ihmiset oikeasti tuntevat toisensa ja voivat luottaa toisiinsa.
 
– Myös kahden lapsen äitinä liukuvat työajat ovat lähes korvaamaton etu. Todella paljon pitäisi palkan nousta, jotta se kompensoisi Sillan mahdollistaman joustavuuden.
 
Sillalla on myös mahdollista tehdä etätöitä, mutta Marika kertoo tulevansa mielellään toimistolle hyvän työyhteisön seuraan.

Ylpeä työnantajasta 

– Uskon, että jokainen työntekijä haluaa olla ylpeä työnantajastaan. Voin sanoa olevani todella ylpeä Sillan kehityksestä. Sen lisäksi, että olemme todella innovatiivinen talo ja tuotamme uusia palveluita, meillä panostetaan esimiestyöhön, välineisiin ja toimitiloihin paljon.
 
Teksti: Jobilla

Lisää uratarinoita

Sillan rakentajat: Lauri Akkanen

Lauri Akkanen aloitti Sillalla palkanlaskijana ja työskentelee nykyisin Sillalla markkinointipäällikkönä. Millainen kaveri Lauri on ja mikä hänen...

Mahdollisuuksia niitä haluaville

Ekonomiksi opiskellut Marika Väisänen on tehnyt jo yli 15 vuoden työuran palkkahallinnon parissa. Marika siirtyi Sillalle, kun Nokia ulkoisti...

Työharjoittelusta palkka-asiantuntijaksi ja sieltä esimiestehtäviin

Anne Piirainen tuli Sillalle vuonna 2013, jolloin hän oli kolmen kuukauden mittaisessa harjoittelussa. Tämän jälkeen häntä pyydettiin jäämään...

Tässä on paikka sinun tarinallesi