Työharjoittelusta palkka-asiantuntijaksi ja sieltä esimiestehtäviin

Anne Piirainen tuli Sillalle vuonna 2013, jolloin hän oli kolmen kuukauden mittaisessa harjoittelussa. Tämän jälkeen häntä pyydettiin jäämään Sillalle.
 
Annella oli entuudestaan laaja kokemus projektimaailmasta ja vientiteollisuudesta. 
 
– Oma urani henkilöstöhallinnon parissa alkoi puoli vahingossa. Pääsin työpaikkaan, jossa sain tutustua HR-prosesseihin ja hetken niitä tehtyäni minulla heräsi kiinnostus ymmärtää myös palkanlaskentaa.
 
Tämän vuoksi Anne lähti taloushallinnon koulutukseen, jonka harjoittelupaikkaa hän haki Sillalta.
 
– Harjoittelun jälkeen Sillalla oli HR- ja palkka-asiantuntijan paikka auki. Sen seurauksena siinä sitten laskettiin palkkoja kolme vuotta.
 
Vuoden 2017 alussa avautui tiiminvetäjän paikka, johon Anne valittiin.
 
– Sanoin aikoinaan ensimmäisessä työhaastattelussa, ettei minusta tule palkka-asiantuntijaa, vaan tarkoituksena on ymmärtää laajemmin palkkahallinnon prosesseja. Työkokemukseni pohjalta pystyn tukemaan tiimiläisiäni myös käytännön asioissa.

Ei johtaja vaan sparraaja 

Anne johtaa Sillalla 15 hengen tiimiä ja huolehtii omista viestintäalan asiakkuuksistaan. Tiimien johtaminen on Sillalla enemmän tukemista kuin tiukkaa käskyttämistä.
 
– Oma tärkein tehtäväni on olla tiimin sparraaja ja mahdollistaja. Nautin siitä, että tiimiläiseni menestyvät. 
 
Avoin kulttuuri, jossa tietoa ja osaamista jaetaan, kehittää koko tiimin ammattitaitoa.
 
– Kun koko tiimi koostuu omansa alansa huipuista, perinteinen johtaminen ei välttämättä toimi. Tehtäväni on jopa enemmänkin mahdollistaa yhteistä keskustelua sen sijaan että itse kouluttaisin.
 
Tiimillä on todella vahva kokemus palkkahallinnon prosesseista, joka luo hedelmällisen ympäristön myös yksilönä kehittymiseen.

Loistava oppimiskulttuuri

Sillalla henkilöstön jatkuva oppiminen ja kehittäminen ovat toiminnan keskiössä.
 
– Silta on todella tarjonnut mahtavan alustan oppia. Silta on luottanut minuun ihmisenä ja antanut minulle mahdollisuuden kehittää haluamillani osaamisalueita, Anne kertoo kiitollisena.
 
Myös lupa itsensä haastamiseen ei jää Sillalla vain sanahelinäksi. Oma halu kehittyä on tietysti lähtökohta, mutta koko työyhteisö tukee kehittymistä päivittäin.
 
– Minulle on tärkeää, että olen päässyt esimerkiksi opettelemaan HR- ja eri palkanlaskentajärjestelmiä, joissa olen myös saanut syventää osaamistani pääkäyttäjätason tehtäviin asti.
 
Sillan tarjoama mahdollisuus työskennellä myös kotoa käsin saa Annelta kiitosta.
 
– Etätyö tuo omaan elämäntilanteeseeni joustoa, jota arvostan suuresti. Kahden paikkakunnan välillä sukkuloivana voin joustavasti tehdä töitä kakkoskodista käsin aina kun omat työni antavat siihen mahdollisuuden. Palavereihin osallistuminen sekä viestintätiimiläisten ja kollegoiden kanssa hoituu tarpeen mukaan Skypellä.
 
Teksti: Jobilla

Lisää uratarinoita

Sillan rakentajat: Lauri Akkanen

Lauri Akkanen aloitti Sillalla palkanlaskijana ja työskentelee nykyisin Sillalla markkinointipäällikkönä. Millainen kaveri Lauri on ja mikä hänen...

Mahdollisuuksia niitä haluaville

Ekonomiksi opiskellut Marika Väisänen on tehnyt jo yli 15 vuoden työuran palkkahallinnon parissa. Marika siirtyi Sillalle, kun Nokia ulkoisti...

Työharjoittelusta palkka-asiantuntijaksi ja sieltä esimiestehtäviin

Anne Piirainen tuli Sillalle vuonna 2013, jolloin hän oli kolmen kuukauden mittaisessa harjoittelussa. Tämän jälkeen häntä pyydettiin jäämään...

Tässä on paikka sinun tarinallesi