1 minuutin luku

Iso talo tarjoaa vaihtelua ja uusia mahdollisuuksia urapolkuihin: palkka-asiantuntijasta tiiminvetäjäksi

Iso talo tarjoaa vaihtelua ja uusia mahdollisuuksia urapolkuihin: palkka-asiantuntijasta tiiminvetäjäksi

Mia Keijonen toimii Administer-konserniin kuuluvassa Sillassa managerina 15 henkilön palkkatiimissä, joka vastaa noin 10 erikokoisen asiakkuuden palkoista. Tiimin kotipesänä on Sillan Turun toimisto, vaikka vetäjänsä tapaan tiimi on hajaantunut laajalle alueelle. Mia itse tekee töitä Pihtiputaalta käsin, ja käy Turun toimistolla säännöllisesti tapaamassa tiimiläisiään ja muita kollegoita. Joustava hybridityömalli, jossa töitä voi tehdä asuinpaikasta riippumatta, sopii Mian elämäntapaan hyvin.

Mialla on takanaan värikäs urapolku perheyrityksen työntekijästä talous- ja palkkahallinnon osaajaksi. Nykyisissä tehtävissä apua on erityisesti merkonomin ja PHT-tutkinnoista.

Päädyin ensin töihin perheyritykseen satunnaisena kiireapulaisena, ja vuosien saatossa etenin lounaskahvion vastaavaksi työntekijäksi asti. Äidin eläköityessä mietin tilannetta uudelleen ja lähdin opiskelemaan. Merkonomiopintojen jälkeen löysin itseni palkkahallinnon parista, Mia kertoo.

Administer-konserniin Mia Keijonen päätyi yrityskauppojen myötä, kun konserni osti pihtiputaalaisen tilitoimiston, jossa Mia oli palkka-asiantuntijana. Hetken aikaa hän ehti tehdä töitä palkka-asiantuntijana Administerin tilitoimistopuolella, kunnes hän päätyi hakeutumaan uudenlaiseen tehtävään samassa konsernissa eli esihenkilöksi Sillan puolelle. Tehtävänvaihtoa avittivat hyvät ja rakentavat keskustelut aiemman esihenkilön kanssa, joka kannusti ja tuki uuteen tehtävään hakemista.

Muutaman kuukauden Silta-kokemuksella Mia Keijonen kehuu Sillan matalaa organisaatiota sekä valmiita ja toimivia prosesseja, joihin on helppo päästä mukaan.

Sillassa on erityisen hyvä perehdytysprosessi, jota kävimme vaihe vaiheelta systemaattisesti esihenkilöni kanssa läpi parin kuukauden ajan. Asioita ehti miettiä ja sisäistää, ja esihenkilö oli tiiviisti mukana sisäänajossa. Lisäksi säännölliset managereiden tiimipalaverit ja teams-kahvitilaisuudet mahdollistavat tiiviin yhteistyön ja vertaistuen saannin, Mia kertoo.

Mia on tyytyväinen sekä konsernin tarjoamiin mahdollisuuksiin päästä uralla eteenpäin ja vaihtaa työtehtäviä kuin saamaansa tukeen urapohdinnoissa. Konsernissa panostetaan johtamisen kehittämiseen ja esihenkilöiden tukemiseen, samoin kuin työntekijäkokemukseen. Erilaisia urapolkuja tuetaan ja tarjotaan mahdollisuuksia joko uralla etenemiseen tai oman asiantuntijuuden vahvistamiseen esimerkiksi arvostetuilla KLT- ja PHT-tutkinnoilla, jotka voi suorittaa työnantajan tukemana.