1 minuutin luku

Iso talo tarjoaa huikeita urapolkuja: Sami Longan tie vei projektitehtävistä koko konsernin IT-arkkitehdiksi

Iso talo tarjoaa huikeita urapolkuja: Sami Longan tie vei projektitehtävistä koko konsernin IT-arkkitehdiksi

Sami Longan ura Administer-konsernissa alkoi Sillan puolella vuonna 2008, jossa hän toimi ensin IT-projektipäällikkönä. Eri vaiheiden kautta vastuuta ja työtehtäviä on tullut lisää, ja nykyään Sami Lonka toimii koko konsernin IT-arkkitehtinä ja IT-infratiimin esihenkilönä Administer Group Servicessä. Tiimi vastaa Samin johdolla konsernin IT-arkkitehtuurin suunnittelusta ja kehittämisestä.

Sami_Lonka_

Sami toimii myös konsernin tietoturvapäällikkönä, ja tässä roolissa työhön kuuluu myös henkilöstön koulutusta ja ohjeistamista.

Tässä talossa on aina ollut hyvä ja positiivinen työympäristö. Olen voinut ja saanut kehittää asioita, mikä on itselleni tärkeä motivaatiotekijä. Lisäksi Silta on ollut työnantajana turvallinen ja vakaa, palkkapalveluita tarvitaan aina, samoin tietysti on tilitoimistoliiketoiminnan laita. Työnantajan luotettavuudella on merkitystä, sanoo pitkään konsernissa viihtynyt Sami Lonka.

Pitkän työuran aikana Sami on siis itsekin saanut kehittää asioita, mutta hän on myös nähnyt ison muutoksen IT-maailmassa vuosien kuluessa, samoin kuin konserniyritysten kasvun ja laajentumisen. Työkavereiden määrä on matkan varrella moninkertaistunut, ja tällä hetkellä heitä on jo noin 600.

Tietoturvan rooli ja merkitys on kasvanut sitä mukaa, kun tietoturvariskit ja käyttäjämäärät ovat lisääntyneet. Tietoturvan heikoin lenkki on aina ihminen, siksi koulutus ja jatkuva valppaus ovat ensiarvoisen tärkeitä, Sami toteaa.

Sillassa työskennellessään hän pääsi perehtymään syvälle asiakasrajapintaan eri integraatioprojekteissa, ja Sami arvostaakin tätä kokemusta paljon. Asiakkaiden ja heidän tarpeiden tuntemus antaa työhön laajempaa näkökulmaa kuin pelkästään oman talon sisällä toimiminen. Sami tunnistaa konsernin monia nykyisiä asiakkaita uransa alkuajoilta, mikä kertoo hyvin pitkistä asiakassuhteista. Tyytyväiset asiakkaat eivät helposti lähde vaihtamaan kumppania.

Sami pitää työssä viihtymisen kannalta tärkeänä hyvää johtamista ja päätöksentekokykyä, ja näihin Administer-konsernissa panostetaankin: keväällä 2022 käynnistyi esihenkilötyön ja johtamisvision kehittäminen. Työssä ovat mukana kaikki konsernin esihenkilöt ja johto, ja myös henkilöstön näkemykset otetaan huomioon.

Omaa työtään Sami tekee sekä etänä että toimistolla, tilanteen mukaan. Sami arvioi, että etätyöt ovat tulleet jäädäkseen, mutta pitää hyvänä yhteisiä kokoontumisia esimerkiksi tiimipäiville. Myös koko konsernin yhteiset toimistoaamiaiset saavat Samilta kiitosta. Ne ovat kiva tapa saada ihmisiä koolle.

Syntyjään espoolainen, nykyään Vantaan Kartanonkoskella asuva Sami harrastaa perheensä kanssa taekwondoa. Pisimmälle lajissa on päässyt Samin 10-vuotias poika, joka tavoittelee seuraavaksi mustaa vyötä. Perheeseen kuuluu myös 1-vuotias labradorin noutaja, joka elää Samin mukaan parasta teinikauttaan: kuulo on valikoiva ja opitut taidot tahtovat unohtua.