28.05.20

Z-sukupolvi haastaa työelämän ja johtamisen

Z-sukupolven edustajat, ”zetat”, ovat syntyneet 1996 ja sen jälkeen. He eivät ole koskaan eläneet maailmassa, jossa ei ole ollut internetiä ja sosiaalista mediaa. Sosiaalinen media onkin heille itsestäänselvyys ja tärkeä väline vuorovaikutukseen ja viestintään. Tällä kaikella on merkitystä siihen, mitä zetat odottavat työelämältä ja johtamiselta.

– Ennen internetiä ja Schengen-aluetta oli vain vähän mahdollisuuksia olla ulkomailla. Tällöin mentiin joko sairaalaan Ruotsiin tai au pairiksi. Nyt mahdollisuudet ovat rajattomat. Jo koulujen vaihto-ohjelmat tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kulttuureihin ja nuoriin eri maissa. Tämän jälkeen ei ole iso askel vaihtaa kokonaan maata, valottaa zetojen mahdollisuuksia mainostoimistossa työskentelevä Minna Jarvala, jonka lapset kuuluvat z-sukupolveen.

Zetoille tärkeimpiä asioita ovat työn sisältö ja hyvä fiilis sekä kokemukset ja elämykset. Töissä täytyy olla mukavaa. Jarvalan mukaan mukavuusvaatimus tulee zetoilla esille jo opiskeluaikana.

– Kuuntelin huvittuneena, kun tyttäreni kertoi luonnontieteellisessä opiskelevasta ystävästään, että häntä eivät opinnot juuri kiinnosta. Hän tosin aikoo sinnitellä ja suorittaa opinnot loppuun. Mieluiten hän kuulemma matkustaisi. 

Hyvä esimies on palkkaa tärkeämpi

Työn suhteen ollaan entistä tietoisempia ja valikoivia. Motivaatioon vaikuttaa työn haasteellisuus. Se luo innostuneisuutta, luovuutta ja myös sitoutumista. Työpaikkaa ollaan valmiita vaihtamaan nopeasti, jos se ei tarjoa sitä, mitä zetat pitävät tärkeänä.

Raha toki motivoi, mutta vain hetken aikaa. Zetojen keskuudessaan palkkaa tärkeämpi motivaation lähde on hyvä esimies. Johtajan arvo ei tule enää tittelistä, vaan se on ansaittava joka päivä uudelleen. Arvostus perustuu johtajan kyvykkyyteen luoda ja ylläpitää luottamusta työyhteisössä. Esimiehiltä odotetaan säännöllistä ja rakentavaa tukea ja rohkaisua.

Internet ja sosiaalinen media ovat vaikuttaneet nuoriin myös positiivisesti: zetat pystyvät suoriutumaan useista tehtävistä samanaikaisesti, tekevät nopeita päätöksiä ja ovat paikasta riippumattomia.

Zeta pohtii eettisyyttä

Elämän tasapaino koetaan tärkeäksi ja halutaan vähentää stressiä, uupumista ja työlle annettavia uhrauksia. Työn synnyttämä motivaatio voi olla sisäistä tai ulkoista, ja sen vaikutus työntekijään on erilainen. Zetat näkevät, että työssä viihtyminen on yhteydessä myös hyvinvointiin kotona, parisuhteessa ja vanhemmuudessa. 

– Z-sukupolvi pohtii myös entistä enemmän työn eettisiä näkökulmia ja kantaa huolta sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja ympäristöarvoista. Jos työ ei vastaa omia moraalikäsityksiä, työ johtaa helposti uupumukseen. Selkeät eettiset pelisäännöt ja toimiva keskustelukulttuuri työpaikalla ovatkin tästä syystä tärkeitä, pohtii Jarvala.

Lue blogi muuttuvasta työelämästä